Spil 'Dåseskjul' og snup øl fra din teenager

Hvor mange dåseøl kan du snuppe fra din teenager med gode argumenter? Vælg det argument, du tror virker bedst, og bliv klædt på til snakken om alkohol.

Prøv aftaletesten

Unge, der har aftaler med deres forældre om alkohol, drikker mindre end unge, der ikke har aftaler. Hvad er en god aftale når det kommer til alkohol? Tag testen og se, hvad andre forældre har svaret.

Hvad ved du om unge og alkohol?

Hvorfor er alkohol særlig skadeligt for unge? Hvor gammel skal man være for at købe øl, vin og alkoholsodavand? Øger alkohol risikoen for brystkræft? Test din viden om unge og alkohol.

TAG STILLING - TAL SAMMEN - LAV AFTALER

Unge, der har aftaler med deres forældre om alkohol, drikker mindre end unge, der ikke har aftaler.

Tag stilling

Inden du tager snakken om alkohol med din teenager, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad du vil have ud af samtalen. Giv dig god tid og overvej hvor og hvornår, det vil fungere bedst at tage snakken. Husk at din holdning tæller – så hvad er den?

Tal sammen

Når du taler med din teenager om alkohol, er det en god ide at være nysgerrig og stille åbne spørgsmål. Giv plads til at dit barn kan tænke over spørgsmålene, og dialogen kan fortsætte på et senere tidspunkt. Jo tydeligere du er i dine holdninger og forventninger – jo lettere er det for dit barn at navigere i.

Lav aftaler

Unge, som har aftaler med deres forældre om alkohol, drikker mindre end unge, der ikke har aftaler. Lav aftaler om alkohol, som I begge mener er realistiske. Det er en gode ide at følge op, tale om, hvad der fungerer og være åben for forhandling.

Skal din teenager på festival?